Чичото на Новак Джокович: Срещу него се води кампания!

  • 09 януари 2022 20:01

  • 1858
  • 4
Чичото на Новак Джокович: Срещу него се води кампания!
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

"Правадата е на страната на Новак Джокович. Срещу него се води кампания!" Това заяви в ефира на Нова телевизия Горан Джокович - чичо на световния номер 1 в тениса.

"Новак прекара най-големия християнски празник Коледа в затвора в Австралия - каза Горан Джокович. "Никога не съм вярвал, че такова нещо може да се случи. Но ето, че стана. Важното е, че правдата и законът са на страната на Новак. А Бог вижда всичко. Властите в Австралия не искат да ни чуят. Чакаме крайното решение, то трябва да стане ясно скоро. Истината, е че поставиха Ноле в капан. Ако му бяха казали, че не може да участва, той нямаше да пътува 20 часа до Австралия".

Сърбия плаши Австралия с последици за отношенията им заради Джокович

Премиерът на Австралия има нисък рейтинг и се опитва по този начин да промени това. Искам оставката на директора на турнира, който има вина за тази ситуация. За мен Австралия не заслужава да има турнир от Големия шлем, смята Горан Джокович.

"Аз говорих с Новак по телефона. За известно време апаратът му е бил отнет и не се знае какво е правено с него. Ноле пътува за Австралия с редовна виза, която впоследствие беше анулирана. Той беше заразен с коронавирус в средата на декември, излекува се и даде негативен тест. Това му дава право на медицинско изключение, което е заложено в правилата на турнира и в законите на Австралия. Но после се оказа, че нещата са различни. Аз съм ваксиниран и трябваше да пътувам за Австралия, но вече нищо не се знае. Има хора - като чичото на Рафаел Надал, които се опитват да ни обиждат, че ние на Балканите сме били някакви... А ние тук, и българи, и сърби сме братя. Не е реално, това, което се случва... На корта Новак е непобедим, но му пречат да спечели турнира", обясни той.

Горан Джокович призна, че има много приятели в България.

"Аз бях директор на ATP турнира във вашата страна и имам много хубави спомени - каза чичото на Ноле. - Надявам се скоро да гостувам отново в България."

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1858 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gogo

2022.01.10 | 11:55

4
ZAKONITE SA EDNAKVI ZA VSI4KI....SARBI ,AMERIKANCI....BG....VSIAKAKVI. BEZ VAKSINA SI STOI6 V KA7TI.....I TOVA E.AMAN OT SVOEVOLIA.

2022.01.10 | 09:39

3
Ноле спечели! Видяхте ли как ни наричат?? Били сме ,,балканци от третия свят" макар ,те да са на г..а на географията ,която им е изцяло чужда.Сърбите си застанаха зад него още от началото и бяха готови да го защитават независимо от това какъв ще го изкарат.Не забравяйте корените си и винаги се подкрепяйте с цената на всичко,та ако ще и понякога да имате съмнения породени от външни сили .Балканските народи винаги трябва да се подкрепят,а в неговия случай се видя че когато това се случи ,печелим!
gogo

2022.01.10 | 06:31

2
ZAKONITE SA EDNAKVI ZA VSI4KI. BEZ VAKSINA SI STOI6 V KA7TI.....TOVA E.

2022.01.10 | 00:50

1
Мъжкар , не иска да се боде и не им се дава. Нашия дришо носи маска като насран.

Добави коментар

Водещи новини