Османи: 6 месеца са прекалено дълъг период за РС Македония

  • 15 декември 2021 09:44

  • 1001
  • 1
Османи: 6 месеца са прекалено дълъг период за РС Македония
© Булфото (архив)

Нашата позиция е принципна и много страни членки я подкрепят, заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в предаването "24 анализа" и изтъкна, че решенията за разширяване на ЕС се взимат с консенсус, пише вестник "Нова Македония".

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1259

Според него България има право на вето,  но  е спорна времевата мярка от 6 месеца, която  новият български премиер Кирил Петков предложи, цитира БТА. 

Бучковски: В инфраструктурата сме направили много повече от България

"Шест месеца е прекалено дълъг период в контекста, в който се намира регионът. Има много отворени въпроси. Смятам, че този период не ни отговаря. Трябва да седнем с Петков и да разговаряме какво означава този период. Такъв подход трябваше да има отдавна. Първата междуправителствена конференция не е по-различна от останалите. Нямаше нужда целият регион да се държи като заложник", каза Османи, цитиран от "Нова Македония".

Премиерът Кирил Петков бе цитиран в интервю за "Файненшъл таймс" да казва, че ще предложи нова процедура по отношение на Република Северна Македония, много бърза и с много кратък срок от шест месеца и че новото правителство ще постави преговорите със Скопие на нова основа. 

Financial Times с коментар за Кирил Петков и позицията му за РС Македония

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.15 | 15:52

1
Тоя е малко нахален. Добре де - две години е по-реално. Дyхайтe шиптари.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини