Епидемиологичната ситуация в Румъния се подобрява, но опасенията от варианта Омикрон се засилват

  • 02 декември 2021 13:50

  • 394
  • 1
Епидемиологичната ситуация в Румъния се подобрява, но опасенията от варианта Омикрон се засилват
© Getty Images

През последното денонощие в Румъния са регистрирани 1149 нови случая на коронавирусна инфекция и 66 смъртни случая, от които 8 са от предишен период, съобщава сайтът Зиаре.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Сред жертвите е и дете на една година, което е имало съпътстващи заболявания.

В интензивни отделения се намират 1076 пациенти.

Лекарката, открила варианта Омикрон, сподели какви симптоми да очакваме при него

Нито един окръг вече не е в червен сценарий с ниво на заболеваемост над 3 на 1000 жители. Девет окръга са в жълт сценарий със заболеваемост между 2 и 3 на 1000 жители, а Букурещ и останалите окръзи са в зелен сценарий.

Същевременно министерството на здравеопазването съобщи, че има "силни подозрения за варианта Омикрон" при две от трите лица, които дадоха положителен тест за коронавируса след връщането си от Южна Африка, съобщава телевизия Диджи24.

Тримата са напълно ваксинирани и асимптоматични, в добро здравословно състояние. Те се намират в изолация и са под наблюдение, посочи министерството.

Трима души от репатрираните в Румъния от Южна Африка са с положителен тест за коронавирус

Един състезател от отбора по ръгби на град Бая Маре и други две лица, които бяха част от групата, репатрирана със специален полет на ТАРОМ от Южна Африка във вторник, дадоха положителен тест за коронавирус.

Очакват се резултати от секвенираните проби, за да бъде установено дали става дума за варианта Омикрон.

Същевременно мъж на 59 години от окръг Васлуй, който наскоро се е върнал от Южна Африка и е с положителен тест, е под наблюдение от страна здравните власти, предаде Аджерпрес. Мъжът е асимптоматичен и се намира под карантина, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.02 | 16:22

1
1-2-3-4... Алфа-Бета-Делта-Омикрон и т. н. Ваксините-отрови продължават безпощадното унищожение на човечеството. Сатанистите доволно потриват ръце, трупат милиарди печалба и са освободени от съдебно-наказателна отговорност... Това днес е света: звярът пие детска кръв, дамгосва хората с номера 666 и управлява чрез своите слуги-глобалисти. Докато не скочим с оръжие в ръка и не избесим националните предатели, управляващи България, оправия няма да има, както и нас няма да ни има след 5-10 години.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини