Експертите в Кипър предлагат допълнителни мерки срещу COVID-19

  • 22 ноември 2021 14:35

  • 525
  • 1
Експертите в Кипър предлагат допълнителни мерки срещу COVID-19
©

Допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19 предлага експертната група на кипърското правителство в опит да ограничи разпространението на болестта, съобщава в електронното си издание в. "Филелефтерос".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28869

Сред предлаганите мерки, които се отнасят специално до образователната система, е задължително носене на маски и от учениците в началните училища, увеличено тестване с бързи тестове, отмяна на коледните прояви и отмяна на други събития с участието на ученици и учители.

В Кипър по-строги мерки, но без локдаун

Освен това експертите препоръчват мерки, насочени към неваксинираните кипърци, които се очаква да засегнат ежедневието им. Предвижда се да бъде даден гратисен период от 15-20 дни, който да им позволи да се ваксинират с първа доза, след което ще бъдат въведени мерки като забрана на достъпа на неваксинирани до пространства на закрито като увеселителни заведения, спортни игрища и театри.

Ще бъдат обсъдени и мерки като отмяна на коледните тържества, ограничаване на струпването на хора на едно място, дистанционна работа.

В изявление президентът на Кипър Никос Анастасиадис остави отворена възможността за ограничаване на движението на неваксинираните. "За да избегнем пълен локдаун, някои трябва да бъдат изолирани, независимо колко уважаваме възгледите им", каза Анастасиадис.

Ситуацията с COVID-19 на Балканите

Решенията на кипърското правителство се очакват на заседанието му в сряда. Днес министърът на здравеопазването Михалис Хаджипантелас ще обсъди предложенията с президента Анастасиадис и с научната комисия по въпросите на коронавируса, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28869

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
525 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.22 | 19:24

1
Правителствата се самозабравиха, решиха че сме добитък и ще търпим безропотно глобалните им глупости.

Добави коментар

Водещи новини