Турция ще насърчава ваксинацията сред младите чрез Ютюб

  • 26 октомври 2021 13:30

  • 215
  • 0
Турция ще насърчава ваксинацията сред младите чрез Ютюб
© Getty Images/Guliver

Турското министерство на здравеопазването ще популяризира ваксинацията сред младите хора чрез Ютюб, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30251

По данни на здравното министерство около 40 на сто от активните случаи в Турция са на хора на възраст под 23 години. Това е насочило здравното министерство към популяризиране на ваксинацията срещу КОВИД-19 в тази възрастова група. Министерството планира сътрудничество с ютюбъри, за да насърчи ваксинацията и да разясни пред младите ползата от ваксините, пише в. "Хюриет".

Близо 30 хиляди заразени с COVID-19 за денонощие в Турция

Проф. Сема Култуфан Туран от Научния съвет за борба с коронавируса в Турция е откроила пред вестника необходимостта от ваксинация сред младите, така че да се намали рискът за възрастните хора и застрашените групи, а младежите да продължат нормалния си социален живот, да ходят на училище и да опазят живота на близките си.

По думите на друг член на Научния съвет - проф. Кенан Мидилли - родителите имат отговорност за ваксинацията на децата и младежите във възрастовата група 12-17 години. Според него голям проблем представлява и ваксинацията във възрастовата група на 18-24-годишните.

"Тези хора са объркани поради антиваксърството в социалните медии", посочи проф. Мидилли, като подчерта, че рисковете не произтичат от поставянето на ваксината, а от прекарването на болестта, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30251

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
215 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини