US медия: Тежка болест отказва Ердоган от президентския пост?

  • 04 октомври 2021 17:11

  • 18280
  • 7
US медия: Тежка болест отказва Ердоган от президентския пост?
© Getty images

Турският лидер Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва няма да може да се кандидатира за президент през 2023 г. Причината за това е влошеното здравословно състояние на политика, пише американското издание Foreign Policy.

„Очевидно времето на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва на политическата арена е изтекло", посочва изданието.

Реджеп Ердоган нареди отварянето на 1000 нови магазина за овладяване на инфлацията

"Той е сериозно болен и няма да може да продължи да работи като лидер на страната", смятат експертите на американския журнал Foreign Policy.

Преди няколко години президентът на Турция претърпя стомашно-чревна операция. Западните таблоиди говорят за онкологичен проблем. Турската преса отрече спекулациите за рак. Журналистите в Турция настояваха, че хирурзите са изрязвали полипи.

Слуховете за лошото здраве на Ердоган се появиха отново през последния месец. В много видеоклипове той изглеждаше направо зле. В едно видео той държи ръката на съпругата си, която му помага да се изкачи по стълбите. В друг случай, той заплита краката си на път към мавзолея на Кемал Ататюрк. През юли тази година се появи видео, на което Реджеп Тайип шепти неразбираеми думи, почти мърморейки, докато поздравява съратниците си за празник. Наред с тези кадри казват, че лидерът има проблеми с паметта, хронично затруднено дишане, объркване, повръщания. Пресата пише, че президентът е бил имплантиран с устройство, което поддържа работата на сърцето си. Той увеличи броя на личните си лекари, намали броя на публичните събития и се помпа с болкоуспокояващи, преди да се срещне с пресата.

Американското издание не иска да говори необосновано и прави резерва - такава информация най-често идва от противници на Ердоган, които са имигрирали в чужбина. Следователно изявленията за очакваната му смърт може да се окажат „празни приказки“. Ако обаче са верни и той вече не може да бъде начело след 18 години постоянно управление, тогава събитията могат да се развият съгласно член 106 от турската конституция. Това означава, че вицепрезидентът Фуат Октай ще поеме президентските отговорности, а изборите ще бъдат организирани след 45 дни. Американците посочиха няколко предполагаеми наследници на Ердоган, сред които: кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, кметът на Анкара Мансур Яваш и политикът от Добрата партия Мерал Акшенер.

Интересното е, че след публикацията на Foreign Policy, 67-годишният Реджеп Тайип Ердоган публикува видео от баскетболен мач. Все пак би било по -добре, ако той не беше направил това - той наистина трудно може да стои на корта и в същото време да подскача в един ритъм с топката.

Последвайте канала на

Novini.bg
18280 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.10.04 | 18:39

5
А дано, фес гаден! Мисли че е 19 век.......
Mangala

2021.10.05 | 17:23

7
Ste ostavi tashatsıte si na maika ti
Гост

2021.10.04 | 23:16

6
Един турчин по малко
ХХХ

2021.10.04 | 18:34

4
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.04 | 18:20

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.04 | 18:16

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.04 | 18:09

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини