Една жертва е потвърдена в резултат на силното земетресение на остров Крит

  • 27 септември 2021 11:44

  • 450
  • 0
Една жертва е потвърдена в резултат на силното земетресение на остров Крит
© Getty Images/Guliver

Един човек е загубил живота си в резултат на силното земетресение тази сутрин, което засегна гръцкия остров Крит, съобщава "Катимерини".

Според кмета на община Миноас-Педиада Йоанис Дракакис загиналият е работник, който е извършвал ремонтни дейности на църквата "Пророк Илия" в село Аркалохори, която е рухнала.

Към региона са насочени мащабни сили на противопожарната служба, а за Крит е заминал и министърът на гражданската защита Христос Стилианидис.

Според местни медии, цитирани от БТА, поне още двама души са затрупани под развалините на срутили се сгради в селата Аркалохори и Пацидерос.

Земетресението, което беше регистрирано тази сутрин в 9,17 ч., е било с магнитуд от 5,8 по данни на гръцкия институт по геодинамика или от 6 според Евросредиземноморския сеизмологичен център. То е било последвано от няколко вторични труса, най-силният от които с магнитуд от 4,5.

Кметове в зоната на земетресението, цитирани от АНА-МПА, съобщават за срутени стари постройки и за щети по системите за водоснабдяване и пренос на електрическа енергия.

Жестоко земетресение разлюля гръцкия остров Крит

Няма щети по хотелите в областната единица Ираклион, в която е било земетресението, е съобщил председателят на местния съюз на хотелиерите Никос Халкиадакис.

Весела Найденова
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини