Фон дер Лайен тръгва на обиколка в Западните Балкани

  • 24 септември 2021 15:40

  • 568
  • 2
Фон дер Лайен тръгва на обиколка в Западните Балкани
© Getty Images

Българското вето за начало на преговорите за членство в ЕС със Северна Македония ще бъде една от темите, които председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще обсъди при посещението си в Скопие на 28 септември, съобщи говорителят на Еврокомисията Ерик Мамер, предаде БНР. 

Следващата седмица Фон дер Лайен тръгва на обиколка в Западните Балкани.  Албания ще бъде първата страна, която тя ще посети и това ще бъде във вторник. Оттам председателката ще отпътува за Северна Македония.

Урсула фон дер Лайен към българите: Ваксинирайте се!

„Председателят пристига, за да потвърди отново ангажимента на ЕС към региона. Тези страни са наши партньори, с които имаме много силни връзки. Това посещение е възможност за обсъждане на тези отношения и тематичните въпроси, които съществуват, включително по двустранните отношения“, каза Мамер. 

Фон дер Лайен ще посети също Косово, Черна гора и Сърбия. Обиколката й ще завърши на 30 септември в Босна и Херцеговина.

Теодора Александрова
568 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.24 | 20:19

2
Уруспа фон Лайнен засра пейзажа и отива да се порадва на миризмата
nqma

2021.09.24 | 16:23

1
няма нужда. да пратят бокича. той е балканския геостратег. стиснал е ръката и се е прегърнал и целунал със всеки. така се прави геополитика. после ни прееваха, но това е друга тема.

Добави коментар

Водещи новини