Най-голям е процентът на напълно ваксинираните срещу COVID турски граждани в граничещ с България окръг

  • 21 септември 2021 14:50

  • 466
  • 0
Най-голям е процентът на напълно ваксинираните срещу COVID турски граждани в граничещ с България окръг
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-голям е процентът на напълно ваксинираните срещу КОВИД-19 турски граждани в граничещия с България окръг Къркларели, където 77 процента от населението са със завършен ваксинационен курс, сочат данни на турското министерство на здравеопазването, цитирани от в. "Хюриет дейли нюз".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

На второ място по брой на ваксинирани се нарежда западният окръг Мугла, а най-зле е ситуацията в югоизточния окръг Шанлъурфа, където напълно имунизирани са 41 процента от населението.

Над 105 милиона ваксини са поставени в Турция

По последни данни 68 процента от турците на възраст над 18 години са напълно ваксинирани срещу коронавируса, а 85 процента са с поставена първа доза ваксина.

От началото на ваксинационната кампания в страната са поставени над 106 милиона дози ваксини. 43 милиона души са с поставени две дози ваксина, над 53 милиона са с първа доза, а около 10 милиона вече са с три дози.

В най-големия турски град Истанбул напълно ваксинирани са 65 процента от населението, а в столицата Анкара - 71 процента. В третия по големина град Измир цялостен курс на ваксинация са преминали 74 на сто от гражданите.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини