Затягат противоепидемичните мерки в Северна Македония

  • 08 август 2021 20:09

  • 1113
  • 2
Затягат противоепидемичните мерки в Северна Македония
© Getty Images (архив)

Въвеждането на рестриктивни мерки в Северна Македония от 16 август заради пандемията от коронавирус е важно за началото на учебната година от 1 септември и за успешното преброяване на населението и провеждане на местнте избори, заяви днес премиерът Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на, предаде Танюг.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27627

Правителството на Северна Македония прие решение за въвеждане на нови рестриктивни мерки с цел да се предотврати разпространението на новия Делта вариант на коронавируса и да се намали натискът върху болниците, предава БТА.

Заев изтъкна, че на заведенията за хранене са дадени 8 дни, за да се реорганизират, тъй като в момента е период на провеждане на сватбени тържества и други събития.

Според думите на Заев след 15 август няма да бъде възможно да се организират тържества в закрити помещения, а ресторанти, концерти, културни събития ще могат да посещават само граждани, които имат сертификат, че са получили поне една доза от ваксина против коронавируса.

Заев призова гражданите да се ваксинират, защото това е единственият начин страната да се пребори с пандемията от COVID-19. Той каза, че полицейски час няма да се въвежда.

Вестник "Вечер" отбелязва, че новината за новите рестриктивни мерки е била посрещната с бурни реакции в социалните мрежи.

"Правителството забрани да влизат в обекти на 77,6 процента от общото население на Македония. Досега са ваксинирани 22,4 процента. Значи от 10 души на 8 е забранено да пазаруват, да празнуват, да ходят на семинари, обучения", написа във Фейсбук депутатът Миле Лефков от ВМРО-ДПМНЕ.

Според лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски мерките на правителството са "псевдомерки, които не само че няма да защитят здравето на гражданите, но и допълнително ще доведат до разделение между хората".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27627

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
1113 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.08 | 21:04

1
Хайде македонци, нали сте комити, пребийте го зайов.

2021.08.09 | 07:36

2
Какви комити са тези? Аз не съм чувал за албанци да са комити

Добави коментар

Водещи новини