Александър Вучич: Нямаме претенции към Северна Македония

  • 29 юли 2021 12:21

  • 2708
  • 1
Александър Вучич: Нямаме претенции към Северна Македония
© Getty images (архив)

Нашата страна няма никакви претенции към Северна Македония, това каза сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., цитиран от белградското радио Б92.

"Държавният глава се намира в Скопие. Столицата на страната е домакин на форум за икономическо сътрудничество в региона на Западните Балкани", добави сръбската медия. "Отношенията между нашите две страни са прекрасни и се надявам да стават все по-добри и по-добри. Това се дължи и на факта, че Република Сърбия няма никакви претенции към Република Северна Македония", заяви той, цитиран от Б92.

Президентът Вучич: Смешно е малка държава като България да блокира Северна Македония

"Единственото, което искаме от властите в Северна Македония, е да продължим за задълбочаваме връзките между нашите два приятелски, дори, бих казал – братски народа", каза още Вучич.

Председателят на Стопанската камара на Северна Макадоия Бранко Азески, от своя страна, каза: Ние сме много благодарни за вашата подкрепа, за сръбските инвестиции и за това, че ни дадохте ваксини.

Да припомним, правителството в Белград достави безплатно на властите в Скопие приблизително 10 00 дози ваксини срещу коронавирусната инфекция. В отговор Северна Македония освободи от пътна такса гражданите на Република Сърбия.

 

Валери Зайцев
2708 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1913

2021.07.29 | 15:54

1
1913 имахте. вашта мама. всите сърби на върби

Добави коментар

Водещи новини