В РС Македония се засегнаха на Трифонов за "северномакедонския космонавт": Шовинистично и неуважително!

  • 13 юли 2021 14:00

  • 4893
  • 6
В РС Македония се засегнаха на Трифонов за "северномакедонския космонавт": Шовинистично и неуважително!
© Pixabay

Национализмът в България не е мъртъв, а Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е новият Красимир Каракачанов, твърдят в редакцията на електронното издание на македонския проправителствен вестник "Слободен печат".

Повторните избори в България завършиха с почти същия резултат като предишните: ГЕРБ на Бойко Борисов и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в излязоха от процеса равни, като партията на Трифонов получи малко по-голяма подкрепа от тази на предишното гласуване през април. Но за разлика от ГЕРБ, Трифонов има шанс да сформира правителство на малцинството - той вече предложи списък с министри и очаква подкрепа за тях в парламента.

Докато коалиционният потенциал на Борисов е изчерпан, ИТН може да получи подкрепа от четвъртата политическа сила – "Демократична България" и на теория има възможност да срещне одобрение в парламента. Разбира се, ако това не се случи, българите отново ще излязат на избори през есента – трети за последните месеци, като на тях ще се гласува и за президент.

Иво Сиромахов: Всеки българин има проектокабинет, 7 млн. перфектни правителства!

В страната всички очакваха първото официално изявление на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в по македонския въпрос и това се случи като част от представянето му на приоритетите на неговото правителство. В своя стил Трифонов - сериозно или на шега – представи българската космическа програма и каза, че ще освен българин ще изпрати в Космоса и „северномакедонец“.

Разбира се, въпреки имиджа на шоумена, Трифонов не е толкова невеж по отношение на македонския въпрос и знае, че използването на термина „северномакедонец“ вместо „македонец“ е обидно за македонския народ. С това послание Трифонов ясно посочва каква ще бъде политиката му към Македония - дискриминационна, шовинистична и неуважителна. Това негово отношение не е толкова изненадващо, защото в миналото Трифонов имаше националистически и негативни послания към македонците, но сега той действа от друга позиция, а неговата политика е много по-ясна. Иначе е трудно да се чуят ясни виждания от Трифонов по много въпроси, така че обществеността трябва се информира за тях от публикациите му в социалните мрежи, защото шоуменът е избрал стратегия да не се появява публично. Той дори не е в списъка на депутатите, отбелязва изданието, цитирано от "Фокус".

Вместо това Трифонов пише само във Фейсбук, така че комуникацията му е доста еднопосочна. С изявлението си за македонците Трифонов се стреми да вземе част от националистическия електорат в България, който остана без свой представител в парламента след провала на коалицията начело с Красимир Каракачанов да влезе в законодателната власт.

Слави Василев: С един ход Трифонов иззе инициативата

Когато в политиката няма националисти, Трифонов казва: „Ще стана националист и ще спечеля в ситуацията“. Трябва обаче да се вземе предвид, че отвратителният национализъм и компанията на Каракачанов, увенчани с видеоклипове, в които се твърди, че Македония е българска, не помогна на националистите да влязат в парламента. Това показва, че българските избиратели не са толкова глупави и не се заблуждават лесно, както си мислеше Каракачанов, а също така означава, че с такава политика Трифонов стъпва върху тънък лед. Особено след като се има предвид, че българската политика обикновено върви по тънък лед в отношенията с Вашингтон - поради блокадата към Македония, но и поради пускането на "Турски поток" към Сърбия.

Но нека Трифонов направи своето и стане новия Каракачанов. Вместо да принуждават съседа си, и двамата трябва да помислят повече защо на изборите имаше рекордно ниска избирателна активност и защо 2/3 от българските граждани отказаха да гласуват за която и да е партия.

Владимир Василев
4893 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
много тъпи тия

2021.07.14 | 00:18

6
македонци и кое им е неуважителното или изпълняват поръчки на чекмеджето

2021.07.13 | 22:43

5
Тия като не са северномакедонци, защо подскачат, кой е казал, че за тях говорят? Като викнеш педерас и те сами излизат, че били засегнати.
f

2021.07.13 | 16:09

4
Кръстили си държавата Северна Македония, сърдят се като ги наречеш северномакедонци.

2021.07.13 | 15:17

3
Има Такъв Народ спечелиха благодарение на машинния фалшифициран вот !!!!!!!!!
wtf!?!?!??!

2021.07.13 | 14:38

2
какви космонафти, какви глупости плямпа червената подлога!!??!?! абе , как може да гласувате за тоя кремълски послушко!!!!!!!!!!!!!??????????????
Бранислава

2021.07.13 | 14:18

1
Събрали се един севернокореец, северноирландец и северномакедонец и нещо си говорили, но накрая северномакедонеца излезнал най-умен.

Добави коментар

Водещи новини