Заев на икономическия форум в Атина: За нас няма алтернатива освен ЕС

  • 09 юли 2021 12:41

  • 1395
  • 4
Заев на икономическия форум в Атина: За нас няма алтернатива освен ЕС
© Булфото

За нас няма друга алтернатива освен бъдещето в Европейския съюз, искаме да европеизираме нашите страни - Скопие, Прищина, Белград, Тирана, Подгорица и Сараево, всички искаме да усетим ползите отвътре. Това заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на по време на участието си в конференцията „Икономист“ в Атина. Той добави, че „ние сме като остров, заобиколен от страни от ЕС, необходимо е обединението на Съюза“, цитира думите му електронното издание на македонския „Фокус“.

В обръщението си Заев подчерта значението на регионалното и икономическо сътрудничество, особено по време на пандемията, а също предимствата и ползите от сътрудничеството на страните. Той подчерта и възможностите, които РСМ предлага за инвестиции, и акцентира върху споразумението, което трябва да бъде подписано днес между двете страни за изграждането на интерконектор за природен газ.
Зоран Заев: ЕС не изпълни обещанието си и изпрати лошо послание на региона

„Това е много голям проект, за около 100 милиона евро. Това е интерконектор за природен газ, който отваря огромна възможност не само за Северна Македония, но и за Сърбия, Косово, Западните Балкани, който най-накрая ще доведе до диверсификация на природния газ“, обясни Заев и подчерта, че страната му „се превръща в енергиен коридор за страните от Западните Балкани ”.

По отношение на европейската перспектива той обясни, че Северна Македония е страна кандидат за членство от 16 години и половина, но въпреки забавянето и трудностите, „за региона няма алтернатива“ освен присъединяването към Общността, предаде "Фокус".
 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1395 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
този

2021.07.09 | 16:43

4
този е по хлъзгав, мазен и нагъл от банкенския тулуп.
Тенев

2021.07.09 | 13:54

3
не е македонец а мръсен сърбин
Stamatis

2021.07.09 | 13:02

2
Само преди дни каза ядосано, че след като ЕС не ги иска АЛТЕРНАТИВА е САЩ! Сега пък ЕС няма алтернатива! Кое е верно, македонски палячо!?!
пуу

2021.07.09 | 12:58

1
"нашите страни - Скопие, ..., Белград" - мръсен сръбски агент

Добави коментар

Водещи новини