Ердоган оприличи турската опозиция на морска слуз, която замърсява политиката

  • 30 юни 2021 15:23

  • 296
  • 2
Ердоган оприличи турската опозиция на морска слуз, която замърсява политиката
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган оприличи опозицията в страната на морска слуз, която замърсява политиката в страната, предаде турската частна телевизия НТВ.

Ердоган направи това сравнение днес в изказване пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Както крайбрежието е под заплахата на морската слуз, така ние сме изправени и пред морска слуз, която замърсява политиката", заяви турският лидер пред съпартийците си.

Според него с наближаването на 2023 г., стогодишнината от основаването на републиката и годината, в която би трябвало да се състоят редовните избори за президент и парламент, нападките срещу страната и срещу ПСР ще се засилят.

Проучване: Най-харесваният политик в Турция е Ердоган

"Опозиционните партии си сътрудничат в усилията да препречат пътя на Турция", заяви Ердоган.

Президентът категорично отхвърли за пореден път и твърденията за изтегляне на изборите за по-ранна дата, като подчерта, че графикът на изборите е юни 2023 г.

Ердоган: Следващите избори ще са през юни 2023 г.

Ердоган обвини водещата опозиционна сила - Народнорепубликанската партия (НРП), че спъва всички проекти за развитието на страната - мостове, язовири, магистрали, големи болнични комплекси.

"В тази страна всички железопътни проекти, наследство от османците, след Гази Мустафа Кемал (основателят на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, бел.ред.) са замразени от НРП", заяви президентът, според когото същите усилия се полагат и срещу проекта за изкуствен канал между Черно и Мраморно море през Истанбул.

"Турция ще получи Канал Истанбул. Разглеждаме Канал Истанбул като дело, което ще спаси бъдещето на града", изтъкна още той.

Весела Найденова
296 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tokmak

2021.07.01 | 13:59

2
като мед мяса на политическа пропаганда
XXX

2021.06.30 | 19:30

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Водещи новини