Пендаровски препоръча на Заев да чака редовно правителство в България

  • 27 юни 2021 13:02

  • 1400
  • 9
Пендаровски препоръча на Заев да чака редовно правителство в България
© Facebook

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на правителството в Скопие на премиера Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на да не прави усилия за разрешаване на спора с България, докато в страната не бъдат сформирани правителство и парламент, съобщава БНР.

В интервю за телевизия „Сител“ Пендаровски коментира още, че България използва маркетингови трикове.

Повод за изказването му бе позицията на българското външно министерство, разпространена в петък, в която се настоява Република Северна Македония да изпълнява „цялостно и ефективно“ Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 година.

Заев: България и РС Македония пишат в момента европейска, евроатлантическа и братска история

„Това е маркетингов трик. Това е отговор на нашето предложение за планове за присъединяване и секторно сътрудничество. Това стига до Скопие два дни след Европейския съвет. Ясно ви е, че моабетът е хайде да отговорим нещо. Но ние чакаме отговор на плана за присъединяване, а той можеше да дойде и преди това. А с тези пет точки, ако бяха само те, ние щяхме да започнем преговори още миналата година, се работи да се представи реалната ситуация по-различна, работи се за грешна и невярна информация, предполагам с определени политически цели, тъй като българите в момента са в изборна кампания“, каза Пендаровски.

Последвайте канала на

Novini.bg
1400 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Александър Павлов

2021.06.27 | 15:32

9
Тия макета освен смешни стават и жалки ! Приличат ми на тия които са готови да изтъркат хиляди билетчета /търкалките на Божков/ и да станат милионери ! Май е време да отпаднат от вниманието на ЕС

2021.06.27 | 15:27

8
Искат и да си губят времето бре! Мислят си, че евролидерите ще станат сръбски агенти и ще препотвърдят българофобската политика на някои сили за балканите след втората световна война. Мислят си, че целия свят ще си смени историята за втората световна война и че ще пренапише мирните договори, където няма държава, Северна Македония, за да угодят на детските егоистични амбиции на сърби, северномакедонци и др. техни другари. Решили са, че като ни анатемосат за фашисти няма да предадат Русия като и обръщат гръб за парче хляб от Германия, ЕС и Америка…. А колкото до Београд и те ще трябва да се откажат от българофобската политика и да признаят за нещата, които са правили на хората с българско самосъзнание, ако искат ЕС.

2021.06.27 | 14:52

7
Що не се присъедините към България, тако веднага ще влезете в ЕС, а вие искате 20 години да чакате Београд. И Београд е бугарски и те ви лажат.

2021.06.27 | 14:31

6
Пендаров, като е маркетингов трик, какво се продава? Да кажат сърбите колко откуп искат и да връщат белите манастири.
Анархиста

2021.06.27 | 14:09

5
Когато видим в учебниците ви че пише че Кирил и Методи,Самуил, Гоце и много други са Българи нема Еуропска Уния
Анархиста

2021.06.27 | 14:07

4
Абе,Пендаре...Българино....
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.06.27 | 14:00

3
Ще почака. През това време за по-лесно могат да cтaнат албaнци.
Христо

2021.06.27 | 13:52

2
От времето на световното първенство по футбол 1994 г България не е била обединена така на тема-Република Северна Македония!!! Тия защо си мислят че ще успеят да променят нещо..?! Докато не си сменят управляващите, EU-НЯМА!!

2021.06.27 | 13:51

1
Като се преборим с разяждащата се корупция и безнаказаност за шепа наглеци водещи страната към пропастта Макетата ще си спомнят, че са българи много бързо.

Добави коментар

Водещи новини