Гърция сваля маските заради жегите и подобрената епидемична обстановка

  • 23 юни 2021 10:21

  • 626
  • 1
Гърция сваля маските заради жегите и подобрената епидемична обстановка
© Pixabay

Гръцкото правителство подготвя отмяна на мярката за задължително носене на маски навън. Решението е свързано както с подобрената епидемична обстановка, така и с горещото време, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Температурите в Гърция надхвърлят 40 градуса. Най- засегната е континенталната част на страната, а също и островите в Йонийско море.

Продължава нахлуването на гореща вълна в страната. Вчера температурите на места достигнаха 40 градуса, а от днес в продължение на няколко дни се очаква дори да надвишат тези стойности. В няколко области от днес затварят училища. Прекъснаха работа фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасна среда.

Кириакос Мицотакис: Гърция разполага с достатъчно дози, за да ускори ваксинацията срещу COVID-19

Медиите излъчват информация от Гражданска защита за спазване на предпазни мерки в горещите дни. Във връзка с жегата и съобразно добрата епидемична обстановка в страната, специалистите от съвета за контрол по разпространението на коронавируса призовават правителството незабавно да премахне мярката за задължително носене на маски навън.

Очаква се решение до края на седмицата. На посещение в Атина е еврокомисарят по здравната политика Стела Кириакиду, която поздрави гръцкото правителство за добрата организация на акцията по ваксиниране - 31% от населението са напълно имунизирани. Кириакиду призова „всички гърци да се ваксинират, за да се възстанови нормалният ритъм на живот“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
626 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.23 | 10:39

1
всички гърци избягаха в България

Добави коментар

Водещи новини