Гърция удължи до 7 юни ограниченията за влизане в страната

  • 30 май 2021 13:31

  • 1291
  • 1
Гърция удължи до 7 юни ограниченията за влизане в страната
© Pixabay

Гърция удължи ограниченията за влизане в страната до 7-ми юни. Остават в сила същите изисквания за здравен статус на туристите. За пътуване с ферибот до островите също се изисква отрицателен тест за коронавирус, информира БНР.

Не се променят условията за влизане на граждани на Европейския съюз,които трябва на границата да представят сертификат за ваксиниране или отрицателен ПСР тест.

Задължителна остава и адресната регистрация. Деца до 5-годишна възраст влизат без тест.На всички гранични пунктове туристите се тестват и с бърз тест за коронавирус,подчертават от здравното министерство.

При същите условия в Гърция влизат и граждани на 22 страни извън Европейския съюз. За пътуване с ферибот, както и за вътрешни полети в страната, се изисква документ за здравен статус на пътниците.

Гърция с признаци за силен икономически растеж

Маските са задължителни и навън, глобата е 300 евро, напомнят от полицията. В личните автомобили с маски пътуват само тези, които не са роднини и не живеят на един адрес. На плажа разстоянието между чадърите трябва да е поне 4 метра. От началото на туристическия сезон зачестиха глобите от по 2000 евро за антирадар в автомобила.

Novini.bg
1291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.30 | 16:07

1
Само че негласно не проверяват и не тормозят туристите - току що се върнахме и както винаги - беше много приятно.

Добави коментар

Водещи новини