Гърция: Бързите тестове навлизат в ежедневието, но строгите мерки остават

13 април 2021 12:13

Гърция: Бързите тестове навлизат в ежедневието, но строгите мерки остават
© Pixabay
1057 1

Бързите тестове навлизат в ежедневието в Гърция, която отмени част от забраните, но строгите мерки остават, съобщи БНР. Правителството отчете успех на тестовете сред учениците, работещите в търговията също ще се проверяват често, за да се предпазят клиентите от разпространение на вируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23478

Много е нисък процентът – около 0,2%, на заразените ученици, които вчера се върнаха в класните стаи. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис благодари на ученици, учители и родители за подкрепата при употребата на на самостоятелни тестове, които навлизат в ежедневието на гърците.

Ето кога влиза в сила зеленият сертификат за ваксинация

От следващата седмица се въвежда ежеседмично задължително тестване на всички работещи в транспорта, търговията и в заведенията за обществено хранене.

Медиен интерес предизвика експериментът с 200 туристи от Нидерландия, които се намират в луксозен хотел на о-в Родос без право да напускат мястото. Едноседмична почивка в изолация е възможна, казаха пред медиите туристите. Подготвя се и следваща група с контролирано напускане на хотела.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23478

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1057 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.13 | 12:24

1
Почивка-затвор :) нема начин да дам и 1 стотинка за това. По-добре на двора на сянка. Еб съм ти и морето

Добави коментар

Водещи новини