Зоран Заев поздрави Борисов за победата на изборите

  • 06 април 2021 09:08

  • 647
  • 5
Зоран Заев поздрави Борисов за победата на изборите
© Булфото (архив)

В Република Северна Македония от днес до 20 април се въвежда полицейски час, а заведенията за хранене ще бъдат затворени, съобщават изданията в Скопие. На пресконференция премиерът Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на съобщи, че полицейският час ще започва от 20 часа и ще продължава до 5 сутринта, а ресторантите ще бъдат затворени в следващите две седмици.

Мерките са приети по искане на Координационния кризисен център, който настояваше правителството незабавно да отговори на влошаването на ситуацията, тъй като третата вълна на пандемията в Северна Македония започва да ескалира, предава БТА.

Премиерът Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на очаква разговорите с България да продължат след формирането на правителството в София в духа на приятелство, добросъседство и сътрудничество и в съответствие с Договора за добросъседство от 2017 г., съобщават медиите в Скопие.

Първо, нека поздравя българския народ за успешно проведените избори с оглед на сегашната, най-силна вълна на пандемията. Разбира се, поздравления на г-н Борисов за победата, желая им мъдрост в преговорите за формиране на правителство, в най-добрия интерес на техния народ, е заявил Заев пред репортери. Ние ще изчакаме да бъде формирано правителство, за да продължим двустранните дискусии в духа на приятелство, добросъседство и сътрудничество, в съответствие с Договора за приятелство от 2017 година, е добавил премиерът.

При 98,93% въведени протоколи: ГЕРБ запазва преднина

Вестник "Слободен печат" коментира, че следизборната ситуация в България е лоша новина за Скопие.

"Първо, самото съставяне на правителство е неизвестно и може би добра новина е, че влизането в парламента на националиста Каракачанов виси на косъм, но лоша новина е, че сега втората по сила политическа опция, партията на Слави Трифонов има изразени антимакедонски позиции", пише изданието.

"Съвсем очаквано в съседна България на парламентарните избори победи партията ГЕРБ на актуалния премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и съвсем изнанедващо втора политическа партия в България стана партията "Има такъв народ" на Слави Трифонов", отбелязва още скопският вестник.

Радина Лазарова
647 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Amandaa19

2021.04.10 | 03:52

5
­­В­и­­ж­­т­­е­ ­­­м­­о­я­т­а­­ ­т­­и­й­н­­­ ­­­п­­у­­т­­­к­а­­­ ­­-­­ ­W­W­­­W­.­­B­­­G­­­1­­7­­.­­C­­­L­­U­­B­

2021.04.06 | 10:33

2
Той го поздрави за да му пожелание приятно пенсиониране и да похарчи милионите които е спечелил от обръча от фирми!
тип

2021.04.06 | 18:59

4
даже да не стане за 4 ти път премиер наесен е президент а чалгата може да води страната нали това иска народонаселението да го духа бсп
Гост

2021.04.06 | 17:41

3
Победа- голям смях
krastawi

2021.04.06 | 09:44

1
краставите магарета се подкрепят

Добави коментар

Водещи новини