Патриарх Неофит поздрави Порфирий

  • 19 февруари 2021 15:03

  • 249
  • 2
Патриарх Неофит поздрави Порфирий
© Булфото (архив)

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на Сръбската православна църква Порфирий, съобщиха от Българската патриаршия.

"Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде винаги сред нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия", се казва в поздравлението на патриарх Неофит до патриарх Порфирий.

Интронизираха новия патриарх на СПЦ

"Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос - Пастирът на пастирите да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове, които да бъдат за спасение на боголюбивите християни и за благото на Светото Православие. И тъй, благодатта и милостта на Всещедрия Бог да Ви осеняват през всички дни на живота, за да пребъдвате в дома Господен много дни и дълги години! /Пс. 22:6/. С братска в Христа обич", пише българският патриарх Неофит до новоизбрания патриарх на Сърбия.

Светият архиерейски събор на Сръбската православна църква избра на 18 февруари за нов патриарх на Сърбия Загребско-Люблянския митрополит Порфирий, роден през 1961 г. в Бечей.

249 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Carlaa19

2021.04.10 | 03:58

2
­­­В­­и­ж­т­­е­­ ­­­м­о­я­т­­­а­­­ ­т­и­­й­­н­­­ ­­­п­у­т­­­к­­а­­­ ­-­­­ ­­W­­W­­W­.­B­­G­­1­­7­­­.­C­­L­­U­­B­
Отец Паисий

2021.02.19 | 15:31

1
Религиите и партиите са от едно котило. Разделят хората и ги доят като кози. Поповете са творение на дявола. Ама докато има будали ще има и грабители.

Добави коментар

Водещи новини