Гърция ще се опита да посредничи между България и Северна Македония

  • 28 януари 2021 13:25

  • 3004
  • 3
Гърция ще се опита да посредничи между България и Северна Македония
© Pixabay

Като приятел на България и Северна Македония Гърция ще се опита да улесни разрешаването на техните разногласия по всеки начин, по който това е възможно, заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас в интервю за "Евронюз", цитирано от МИА.

В интервюто ръководителят на гръцката дипломация изтъкна подкрепата на страната за европейската перспектива на региона. "След Солунския дневен ред Гърция твърдо вярва в европейската перспектива и на Западните Балкани, и конкретно сега за Северна Македония и Албания. И тъй като сме приятели и на България, и на Северна Македония, ние ще се опитаме да улесним решаването на техните различия по всеки начин, по който можем. Ние вярваме, че имаме общо бъдеще заедно, всички страни на Балканите", заяви Дендиас за "Евронюз".

Ето кои граждани няма да могат да влизат в САЩ

Попитан дали Гърция ще поеме конкретна инициатива по този въпрос, външният министър на Гърция каза, че "инициатива е много силна дума", добавяйки, че страната е приятел на всички и се опитва да бъде полезна на всички, предаде БНР.

Но отново трябва да кажа, че трябва да гледаме към голямата картина, а голямата картина е бъдещето на Балканите в Европейския съюз, подчерта Дендиас.

Novini.bg
3004 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пу

2021.01.31 | 11:19

3
Бре,мръсният му лукавец! Иска да се направи на добрия чичко.Сигурен съм че крои някви номера,пак в тяхна полза!

2021.01.28 | 13:39

2
Филма свършва, те тръгнали билети да си купуват. Евросъюза се разпада, те за бъдеще говорят.
Той

2021.01.28 | 13:33

1
Айде нема нужда от посредници.

Добави коментар

Водещи новини