Граждани на Белград чакат с часове да се ваксинират срещу COVID-19

  • 26 януари 2021 09:32

  • 369
  • 0
Граждани на Белград чакат с часове да се ваксинират срещу COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-голямото сборно място за ваксинация против коронавируса и днес бе Белградският панаир, където през целия ден няколко хиляди души търпеливо чакаха с часове на опашки, за да се ваксинират, съобщава белградският вестник "Вечерне новости".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Опашката пред Зала 11, в която бяха тези без насрочена ваксинация, бе дълга няколкостотин метра, а пред новия пункт в Зала 3, където сутринта се ваксинираха работещите в държавни предприятия, през целия ден бе огромна блъсканица, предаде БТА.

265 000 души в Сърбия са ваксинирани

В Зала 3 са поставени 30 пункта за ваксинация, а 48 лекари и 56 сестри работеха през целия ден. В Зала 11 има 28 позиции за лекари и 28 кабинки за ваксинация. Макар честотата на влизане на хора е голяма, вътре в залите на практика няма опашки, пише изданието. Организацията харесва най-много на гражданите, които са имали насрочена ваксинация, а в понеделник те бяха 1225. В панаира има много млади доброволци, които помагат, за да може всичко да функционира както трябва.

Вестникът отбелязва, че да се ваксинират на панаира са пристигнали не само белградчани, но и жители на други градове. Имаше и хора, които са дошли да се ваксинират чак от Република Сръбска, отбелязва "Вечерне новости".

Сърбия е на трето място в Европа и на шесто в света по брой ваксинирани

Досега в страната са ваксинирани 260 000 души. От днес с решение на правителството ще могат да се ваксинират само онези, които са получили покана от електронното управление с определен час за ваксиниране. Това решение бе взето, защото все повече хора идваха на пунктовете за ваксиниране без покана и затова се създаваха големи струпвания на хора, пише изданието.

Черногорци се ваксинират в Сърбия срещу COVID-19

Специалният пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак е разговарял с френски официални лица и изразил задоволство от силната подкрепа на Париж за диалога, съобщава вестник "Блиц". Това бе добра възможност за размяна на мнения за диалога между Белград и Прищина в годината, която е пред нас. Много съм щастлив от силната подкрепа на моите френски събеседници, написал Лайчак в Туитър.

Вестник "Политика" съобщава, че президентът на Сърбия Александър Вучич е разговарял вчера с адмирал Робърт Бърк, ръководител на Командването на обединните сили на НАТО в Неапол. Вучич разговарял с Бърк за сътрудничеството с НАТО в рамките на военния неутралитет на Сърбия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини