И в Сърбия се е появил британският щам на коронавируса

  • 24 януари 2021 14:45

  • 986
  • 1
И в Сърбия се е появил британският щам на коронавируса
© Pixabay

Медиците в Сърбия са открили "британския" щам на коронавируса у жена, пристигнала вчера от Великобритания, съобщи днес за телевизия Първа президентът Александър Вучич, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Вучич каза, че жената е влязла в страната с отрицателен тест за коронавирус, но съпругът и имал тежка форма на белодробно възпаление. Повторният тест показал, че жената е носител на опасния мутирал щам на коронавируса.

Британският вариант на коронавируса засечен и в Унгария

"Важното е, че открихме това и изолирахме всичките й контакти. Сега можем да кажем, че всичко е спряно", заяви Вучич, като добави, че няма причини за паника.

По последни данни общият брой на заразените с коронавирус в Сърбия е достигнал 382 285, а смъртните случаи от Ковид-19 са 3868.

Британският щам на COVID-19 е 30% по-смъртоносен и 56% по-заразен

Ваксинацията срещу коронавирус в страната започна на 24 декември и до вчера са ваксинирани над 42 000 души.

Преди дни Световната здравна организация съобщи, че британският щам на коронавируса вече е засечен в над 60 страни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
986 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.24 | 15:47

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини