Реджеп Ердоган: Работете здраво!

13 януари 2021 16:38

Реджеп Ердоган: Работете здраво!
© Getty (архив)
1151 1

Работете здраво!, това е заявил Реджепд Ердоган, цитиран от местния в. Хюриет.

Турският президент се е обърнал към организацията на ръководената от него Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в източната провинция Сивас във връзка със започнал днес форум на политическата формация.

"Вие трябва да работите здраво, неуморно, все едно че изборите са утре. Аз очаквам това от вас и се надявам, че благодарение на вашите усилия и труд да победим", е казал още държавният глава пред актива на ПСР.

"Социалните мрежи и медиите са нещо прекрасно. Контактът с хората на живо обаче е ключът към успеха. Аз искам вие да обиколите всяка една къща, да говорите с всеки едни жител на Сивас и да убедите всички да дадат гласовете си за нас", е апелирал Ердоган.

"Ние имаме мнозинство в парламента и в органите на местната власт. Членската маса на ПСР само за миналата година е нараснала с над 1 милион души. Ние обаче трябва да закрепим и развиваме нашите успехи в името на една по-добра Турция", е посочил още президентът.

Гражданите на югоизточната ни съседка ще гласуват за президент и парламент през юни 2023 г. Очаква се след вотовете Ердоган да обяви официално новото държавно устройство на страната си (неограничени пълномощия на държавния глава, ликвидиране на министерския съвет и други).

Ердоган даде под съд опозиционен лидер, нарекъл го "т.нар. президент"

Годината не е била избрана случайно. През 1923 г. Мустафа Кемал (Ататюрк) е провъзгласил създаването на Република Турция.

 

 

1151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2021.01.14 | 09:22

1
а тука тиквата вика на гербажиите - крадете здраво, но с акъл

Добави коментар

Водещи новини