Турция нарече санкциите на САЩ "огромна грешка" и се закани да отвърне

  • 15 декември 2020 07:13

  • 6131
  • 9
Турция нарече санкциите на САЩ "огромна грешка" и се закани да отвърне
© Pixabay

Турция нарече "огромна грешка" санкциите, които САЩ й наложиха днес заради покупката на руската система за противоракетна отбрана С-400, и обеща да отвърне по адекватен начин, като отново призова Вашингтон да реши спора чрез диалог, предаде Ройтерс.

Турското външно министерство заяви, че санкциите са "необясними", защото Вашингтон многократно е отхвърлил предложението на Анкара за създаване на съвместна работна група, и призова своя натовски съюзник да ревизира "несправедливото" решение, което ще накърни двустранните им отношения.

САЩ наложи санкции на Турция заради покупката на руските ракети

По-рано днес САЩ обявиха, че налагат санкции на Турското управление за отбранителни доставки, на неговия президент и на трима високопоставени служители.

Шефът на управлението Исмаил Демир, цитиран от ТАСС, заяви, че тези санкции няма да нанесат вреда на турската военна индустрия. "Никакво прието в чужбина решение спрямо мен и нашето учреждение няма да промени моята позиция или позицията на моя екип. Това по никакъв начин няма да попречи на турската отбранителна индустрия", написа той в Туитър.

Демир увери, че "Турция ще преследва целта си за постигане на пълна независимост на отбранителната си промишленост под ръководството на президента Тайип Ердоган".

Руският външен министър Сергей Лавров нарече обявените от САЩ санкции спрямо Турция "проява на арогантно отношение към международното право".

Решението на Вашингтон "не укрепва авторитета на САЩ на международната арена като отговорен участник в международното разделение на труда, включително и в сферата на военно-техническото сътрудничество", посочи на пресконференция Лавров, цитиран от ТАСС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6131 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Кадилак мачка зазка

2020.12.15 | 09:11

1
Америка отнова става велика ,Тръмп каквото можа да обърка го обърка

2020.12.15 | 18:45

9
.
Erdo e reptil

2020.12.15 | 13:33

7
Ne znam no assad e po dobre erdo e reptil iska da uni6toji hristiqnite I na6iq bog

2020.12.15 | 15:09

8
я млъквай бе идиот. Ако на земята имаше извънземни ( рептили) което значи че са свръхразвити в техническо ниво ( щом могат да извършват космически пътувания) Първо твоята уста щяха да запушат. Бе ти знаеш ли къкъв християнин си въобще? и къде се намира главата на твоята църква? изключвам да си католик,в България християнството е ортодоксално/ православна и патриарха ( при католиците е папа и е в Рим,Ватикана) и се намира в Истанбул Турция и то от векове. Ердоган щял да унищожи бога му, брех да му се не види и идиота. :)
ердоган

2020.12.15 | 11:21

6
ердоган се държи в говедарите като равен, а тиквата знае само да козерува и да си плаща откуп за да не го свалят. откупа го плаща с нашите пари. за това толкова го харесват на запад и в анадола. техен човек. не са получили това, което не са поискали.
Анонимен

2020.12.15 | 09:55

5
Работеха българи християни в Турция. И мед сестра и сестрай са мъртви. Без деца и двете. Баща им бе в мвр голям човек. И кога си идваха в смесени региони, къде са родени. Същото както тук са там. Идват ни на гости и обратно бг турци. Уруспу. Изостанали, както тук. Тук и бгхристияни и те същуте. Ако се сореш с мъж да говориш и си лека жена. Предпочитам Европа, САЩ пред анадола, кгб, русия. Да ме извиняват, но са си феодали, диктатори и добре, че отвориха граници, та интелигентните хора да се махнат от диктаторски и феодални държави. Наши бг турци, деца им пораснаха и те не искат в турция, а деца им да ги приемат в Германия. Луди са по германия, но не и за българия, турция и Русия... Нали казваше турчина върнал се 1989 от турция, бея си скръстил краката и по цял ден младите при него. Същото дойде и в бг то не си е отивало от смесените и ги мислят на запад, за турци и си нарисували' тотуирали едни големи два кръста, което не ни допада, но.. Да им явно докажат, че са християни, а са и такива, кандилцето свети, а при мюсюлманите хасърчето 5 пъти на ден. Лошо няма, лошо е, кога си задръстен, ограничен и понякога ти иде

2020.12.15 | 09:52

4
То в америка нямат руски делигации хората са смучат и перат мангици, наистина е много яко да си богат
Анонимен

2020.12.15 | 09:19

3
Еродиран може и е гасял киреч, но кичеча?!! Анти
Анонимен

2020.12.15 | 09:17

2
От гледане на парата изхвърлиха интелигенцията.. Правата.. Това ли ви са.. Ако заведем дела доста ще трябва да връщате. Кога си прост, не влизай да мътниш нещата вътре. Остани си в разбирания... Сулю и пулю се възползваха, къде хал хабер си нямат от история, нероден петко, петкана и от дпс мустафата. Не е киреч да гасиш. Това са човешки съдби.

Добави коментар

Водещи новини