Албанци подпалиха коледна елха

  • 10 декември 2020 15:14

  • 1051
  • 3
Албанци подпалиха коледна елха
© Getty (архив)

Коледна елха е била подпалена в центъра на Тирана, предаде местният канал Ора.

Десетки души са излезли вчера вечерта на протест в центъра на албанската столица, нарушавайки забраната за събрания на повече от десет души на открити обществени пространства.

Част от демонстрантите са хвърляли камъни и други предмети по полицейски управления, централната сграда на министерството на вътрешните работи и да нахлуят в нея. Протестиращи също са замервали кметството на Тирана и подпалили коледната елха, поставена от властите в града (християните са около 30 процента от приблизително тримилионното население на балканската държава).

Полицията е употребила сила, за да разпръсне тълпата. Цитираната медия е съобщила за няколко пострадали и от двете страни и за извършени арести.


Поводът за недоволството на хората е бил убийството на 25-годишен мъж от служител на реда. Според информацията покойният е бил застрелян, защото не се подчинил на полицейска заповед да спре.

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Париж

Клодиан Раша е излязъл  между 21 и 6 часа и с това е нарушил забрана, въведена от властите в Албания за ограничаването на разпространението на коронавирусната инфекция.

 

Валери Зайцев
1051 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
TRqbva da izbiem Albancite

2020.12.10 | 20:15

3
Tiq reptili Skoro 6te umrat Kak moje da zapali6 elha se edno da zapali6 bibliqta ili korma tiq ve4e sa sa reptili kraino vreme da se izbivat
Българин

2020.12.10 | 18:11

2
ТЕЗИ МЮСЛИТА-ПИТЕЦИ СА ТРЪГНАЛИ ДА СТАВАТ ЧАСТ ОТ ЕС. ТЕ УТРЕ ЩЕ ЗАПАЛЯТ ИЛИ ВЗРИВЯТ БУНДЕСТАГА, КОЛИЗЕУМА ИЛИ АЙФЕЛОВАТА КУЛА!!! АЛБАНЦИТЕ ВИНАГИ СА РЕСПЕКТИРАЛИ БЪЛГАРИТЕ, ЗАЩОТО ВОЙНИШКИЯ НИ БОТУШ ГИ Е СМАЗАЛ, А МАКЕТАТА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ВИНАГИ СА БИЛИ БОГОПОМАЗАНИ!!! СЕГА ЗА БЛАГОДАРНОСТ НИ ПЛЮЯТ И МРАЗЯТ!!!
da

2020.12.10 | 15:51

1
да гледат сънародниците ни от македония. докато се македончат това ги очаква.

Добави коментар

Водещи новини