Сръбски министър: Имаме само един ход

  • 27 ноември 2020 12:15

  • 1374
  • 2
Сръбски министър: Имаме само един ход
© Getty (архив)

Ние имаме само един ход, това е казал сръбският здравен министър Златибор Лончар пред националната телевизия на страната си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Според члена на правителството в Белград властите трябва да наложат пълен локдаун. "Единствената мярка, която може да даде резултат в борбата срещу COVID-19, е да затворим всичко", категоричен е бил той.

"За съжаление ситуацията в болниците е тежка", е признал шефът на сръбското Министерство на здравеопазването (МЗ). Той е потвърдил информация на медии в западната ни съседка, че пациенти с коронавирусна инфекция са били транспортирани от столицата до град Нишка Баня (почти 250 километра).

Министърът е призовал съгражданите си да спазват противоепидемиологичните мерки. "Носете маски, ограничете максимално физическите контакти и спазвайте хигиена. По този начин ще можем да посрещнем спокойно Нова година и Коледа (сърбите отбелязват Рождество Христово на 7 януари)", е апелирал той.

Извънредно положение в сръбския град Нови Сад заради COVID-19

"Кривата на заболеваемостта ще се промени, когато се променим и ние", е допълнил събеседникът на телевизията в Белград.

Лончар е споменал за още една опасност. "Много хора не вярват в съществуването на COVID-19. Това застрашава нашата борба срещу разпространението на заразата", е коментирал той.

Заради нарастването на случаите от 24 ноември правителството е ограничило работата на всички развлекателни заведения, търговски центрове и магазини до 18.00 часа, а учениците от средните училища са преминали на дистанционно обучение.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1374 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вучи Ч

2020.11.29 | 06:44

2
До сите срби, еьбем ви мртво сестру у ладно дупье!
върнете ни

2020.11.27 | 12:55

1
върнете ни западните покрайнини и оставете българите в македнония на мира.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини