Извънредно положение в сръбския град Нови Сад заради COVID-19

Във втория по големина град в Сърбия Нови Сад е обявен режим на извънредно положение заради активното разпространение на коронавируса, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18490

Решението е взето днес на заседание на градския кризисен щаб. Въвеждането на режим на извънредно положение дава на градските власти инструменти за прилагане на оперативни мерки за защита на живота на гражданите, съобщи кметството на града, предава БТА.

Масово тестване за коронавирус в Сърбия

Вчера в Сърбия бе регистриран рекордно висок брой нови случаи на заразени с коронавирус за денонощие - 7579. По оценка на медици реалният брой на заразените в страната може да е дори 10 пъти по-голям.

Заради нарастването на случаите от 24 ноември правителството ограничи работата на всички развлекателни заведения, търговски центрове и магазини до 18.00 часа. Учениците от средните училища преминаха на дистанционно обучение, а зимната ваканция на учениците бе удължена на 30 дни.

Премиерът Ана Бърнабич съобщи, че правителството е разглеждало възможността за въвеждане на вечерен час, но се е отказало от тази крайна мярка.

По-рано властите ограничиха до максимум пет броя на хората, на които е разрешено да се събират в закрити помещения или на открито.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18490

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет