Масово тестване за коронавирус в Сърбия

  • 25 ноември 2020 10:43

  • 257
  • 0
Масово тестване за коронавирус в Сърбия
© Pixabay

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи, че Сърбия ще увеличи тестването за коронавирус, тъй като ранното откриване и изолацията са ключови, както и ваксината, от която държавата се опитва в близкия месец да осигури първите количества, съобщи Танюг.

Ще пробваме да правим по 25-30 хиляди теста /на ден/. Това изтощава нашите лабораторни, човешки и финансови капацитети, това са огромни пари на дневно ниво. Но както каза австрийският канцлер /Себастиан/ Курц, спасението е в две неща - масовото тестване и ваксината, каза Вучич.

Президентът обеща, че Сърбия ще достави поне един милион ваксини против коронавирус до края на годината, за да осигури здравните работници. Вучич посочи също, че в Сърбия 1500 здравни работници са заразени с коронавирус, предава БТА.

От снощи в страната започна прилагането на новите мерки, които правителството прие за предотвратяване на разпространението на коронавируса. До 3 декември в страната от 18 часа вечерта до 5 сутринта няма да работят търговските центрове.

Последвайте канала на

Novini.bg
257 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини