Сърбия пред затваряне?

Сърбия вероятно ще трябва да се затвори, предаде местното радио Б92.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18754

Днес представителят на Световната здравна организация (СЗО) в балканската държава Мариян Ивануша е изразил своите опасения си, че на властите в Белград ще им се наложи да въведат пълно затваряне на страната.

"Ситуацията с коронавирусната инфекция в Република Сърбия не дава повод за оптимизъм. Ако положението продължи да се влошава, съответните органи ще бъдат принудени да наложат локдаун на територията на цялата държава. Ние разбираме, че такава мярка би се отразила крайно негативно върху икономиката. Но тя, както вече видяхме, може да спаси много хора", е посочил още Ивануша.

По думите на служителя в СЗО новият бум на коронавирусната инфекция се е дължал и на неспазването на предпазителните мерки. Ако 95 процента от хората носят маски, това би би спряло разпространението на заразното заболяване", е допълнил той.

Турция въвежда жесток комендантски час заради коронавируса

Според Ивануша ваксините са били на път. "Вероятно обаче на първо време няма да има достатъчно дози от тези препарати", е казал още представителят на международната организация в западната ни съседка.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18754

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.23 | 16:59
    Затварят цяла Сърбия и няма стачки? У нас олигофрените стачкуват само за това, че трябва да носят маски. И това ако не е анархия, здраве му кажи. Да живеят червените олигофрени.
    1. 2020.11.24 | 10:34
      как разбра, че са червени бе уйо??
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Балкани

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет