Президентът на Молдова: Ще ви кажа дали трябва да излезете на улицата

16 ноември 2020 12:33

Президентът на Молдова: Ще ви кажа дали трябва да излезете на улицата
© Getty (архив)
574 1

Президентът на Молдова Игор Додон поздрави лидерката на проевропейската Партия на действието и солидарността Мая Санду за победата на президентските избори, предаде ТАСС.

"Предварителните резултати показват, че моят опонент, г-жа Мая Санду, печели. Става дума за предварителни резултати. И аз искам предварително да я поздравя за тях", каза Додон на пресконференция.

Мая Санду печели президентските избори в Молдова

Държавният глава обаче отбеляза, че неговият предизборен щаб е установил множество нарушения на изборите и изрази намерение да се обърне към съда, за да бъдат проверени.

Додон каза, че ако съдебните инстанции потвърдят, че изборите са протекли в съответствие със закона, ще сложи точка на тази изборна кампания.

"Бих искал да се обърна към тези, които ме подкрепиха. Уважаеми съграждани, практически половината избиратели подкрепиха моята кандидатура за президентския пост. Призовавам ви към спокойствие, категорично никакви протести и дестабилизация. Аз ще ви кажа дали трябва да излезете на улицата", каза Додон.

Проевропейската кандидатка Мая Санду води на втория тур на изборите за президент на Молдова

Малко по-късно от Централната избирателна комисия в Кишинев съобщи, че Санду е спечелила 57,7 на сто от гласовете след преброяването на всички валидни бюлетини.

 

574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.16 | 12:57

1
Вън от властта на всички комунистически отрепки!

Добави коментар

Водещи новини