Ердоган разговаря по телефона с Путин

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва е обсъдил в телефонен разговор с руския си колега Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През двустранните отношения, както и регионалните процеси и на първо място тези в Нагорни Карабах и Сирия, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на дирекцията по комуникации към турското президентство.

В разговора Ердоган е изтъкнал, че по въпроса за Нагорни Карабах снощи е била направена правилна крачка по пътя към трайно решение. Ердоган е посочил, че тази важна добра възможност, за която Турция и Русия заедно са дали активен принос, трябва да се използва за установяване на справедлив и траен мир и стабилност в региона. Той е посочил, че най-важното в постигнатото до момента е Армения да спазва примирието и ангажиментите, записани в общата декларация.

Премиерът на Армения обясни защо е подписал примирието за Нагорни Карабах

Турският президент е изтъкнал, че Турция заедно с Русия ще осъществява дейност за наблюдение и контрол на примирието посредством съвместен център, който ще бъде установен на място, което ще се определи от Азербайджан на териториите, освободени от окупацията на Армения. Ердоган е подчертал важността от връщане по домовете на азербайджанските граждани, които са били принудени да напуснат Нагорни Карабах заради арменската окупация.

Той е посочил още, че Нагорни Карабах е показал важността от сътрудничество между Турция и Русия при решаването на регионални конфликти и кризи. Ердоган е добавил, че същият дух на сътрудничество трябва да се приложи и за кризата в Сирия, изтъквайки, че и там може да се създаде подобен механизъм, предаде БТА.

Коментари

  1. 2020.11.11 | 21:17
    taka turkite rezani reptili vervat v reptila allah allah e gnusen reptil mrazi na6iq bog za6toto toi e sazdal horata i dobrite izvanzemni a gnusniq allah e sazdal sivite i reptilite te sa krastavi kato reptili
  2. 2020.11.11 | 08:38
    Руснаците изпратиха 2000 десантчици в Нагорни Карабах и на тюркопитека му дойде нанагорно. Пак ще прави метани на чермения килим в Кремъл и ще казва: Бащице, дай да ти целуна ръката!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет