Вучич: Балканите могат да инициират бъдещ икономически растеж в Европа

  • 02 ноември 2020 14:54

  • 320
  • 0
Вучич: Балканите могат да инициират бъдещ икономически растеж в Европа
© Getty Images/Guliver

Регионът на Балканите би могъл да бъде мощен инициатор на бъдещ икономически растеж в Европа, заяви днес прездентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и посочи, че светът тепърва го очакват промени в икономиката след кризата, предизвикана от коронавируса, съобщи Танюг.

Участвайки в онлайн панел в рамките на Петия регионален форум на млади лидери на тема "Свързване по време на пандемия: заплахи и възможности", в който участват и премиерите на Албания и Северна Македония Еди Рама и Зоран Заев, Вучич каза, че народите на тези три страни са свикнали да се оплакват и критикуват всичко, което се случва в нашия регион, и да възвеличават всичко, което идва отвън - от ЕС, САЩ и други страни, допълва БТА.

Винаги всичко, което имат те, е по-добро, отколкото това, което имаме ние, което идва от нашия регион, заяви Вучич и добави, че това трябва да се промени. Той изтъкна, че вижда региона на Балканите като мощен инициатор на бъдещ европейски икономически растеж.

Имаме отлична възможност да постигнем това, много по-добра от някои страни от ЕС, посочи сръбският президент.

Вучич: Сърбия е готова за диалог и компромис, но не и за ултиматуми

Вучич подчерта, че "ако работим заедно в региона може да се постигне много, да се свържат икономиките и да разберем, че ще имаме много по-голяма работна сила, която ще може да покажем на другите".

Той изтъкна задоволството си от икономическия растеж на Сърбия. "Доволни сме от ръста на БВП на Сърбия. Надявам, се че регионът ще има най-добър растеж на БВП в цяла Европа", каза Вучич.

Той посочи, че трябва да се използват всички предимства, които имаме като регион, да действаме каото единен пазар.

Надявам се, че един ден ще бъдем в състояние да създадем общ инвестиционен пакет, да действаме като единен пазар, да бъдем по-атрактивни и да привлечем инвеститори. Няма съмнение, че това ще бъде добре за нас, посочи Вучич.

Последвайте канала на

Novini.bg
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини