Над 2000 новозаразени с коронавирус в Турция за денонощието

Нови 2017 случая на заразени с COVID-19 са установени в Турция през последното денонощие, съобщи снощи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16033

72-ма души са починали. С това общият брой на жертвите през изминалите седем месеца е достигнал 9799 души.

Ръст на заразените с коронавирус в Турция, жертвите надхвърлиха 9 хиляди

Здравният министър акцентира на особено тревожната тенденция на продължаващото нарастване на числото на тежко болните и на активните болни, която не може да се овладее. Към днешна дата броят им е достигнал 1744 души.

361 801 са диагностицираните с коронавирус пациенти от направените досега общо 13,2 милионатеста. 314 390 са излекуваните.

Известен депутат от град Бурса, проф. д-р Юксел Йозкан, също е диагностициран с положителен тест за COVID-19, предаде БТА. 

Юксел Йозкан е един от най-известните активисти в средите на българските изселници в Турция. Родом от България, той се изселва в Турция и дълги години е председател на изселническата асоциация Балгьоч. На последните парламентарни избори бе избран за депутат от основната опозиционна сила - Народнорепубликанската партия.

1632 новозаразени с коронавирус в Турция, 408 са новите случаи в Гърция

Юксел Йозкан сам съобщи в профила си в социалните медии, че е с положителен тест за коронавирус, и призова всички, които са били в близък контакт с него през последните две седмици, да си направят тест.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16033

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет