Зоран Заев: Готови сме да подпишем анекс към Договора за добросъседство с България

Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България. Това заяви премиерът Зоран Заев след 25-ият конгрес на Социадемократическия съюз на Македония, съобщава БНР.

Заев заяви, че няма нужда от нов договор между Република Северна Македония и България, сегашният е отличен.

Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал подобен документ: "И няма проблем за изява - устна, писмена, декларация или лично, както впрочем и международната дипломация приема, че Република Северна Македония - дългото име на държавата, и Северна Македония - краткото уставно име на държавата, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и никъде другаде. И че нямаме териториални претенции спрямо някой от съседите който и да било на света и същевременно се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на съседните страни, включително и на България, винаги е принцип".

В Скопие категорични: Няма да жертваме македонската идентичност и език

Заев допълни, че е готов да потвърди и готовност за изграждане на Коридор 8 и за засилване на икономическото сътрудничество. 

Коментари

  1. 2020.10.26 | 05:04
    zoran zaev i brat mu zaio baev pa matat neshto
  2. 2020.10.26 | 04:16
    Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>Careerclub9.com
  3. 2020.10.26 | 01:26
    Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет