Словения налага частична карантина заради разпространението на COVID-19

  • 16 октомври 2020 13:08

  • 382
  • 0
Словения налага частична карантина заради разпространението на COVID-19
©

Словения наложи от днес частична карантина в някои райони в усилие да спре разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Властите са разделили страната на червени и оранжеви зони от гледна точка на риск за заразяване. Седем от 12 района попадат в червената зона, тъй като броят на случаите на COVID-19 в тях е над 140 на 100 000 души население. В тези, които попадат в оранжевата зона, броят на случаите през последните две седмици е бил над 40 на 100 000 души.

Словения обяви нови драстични мерки във връзка с епидемията от коронавирус

От полунощ в течение на две седмици в районите от червената зона е забранено събирането на повече от 10 души на едно място, носенето на маски е задължително и на открито, и са отменени всички спортни и други събития, предполагащи масово струпване на хора, включително сватби и религиозни служби.

Учениците от горните класове ще учат дистанционно от понеделник в продължение най-малко на една седмица. Университетите преминават на дистанционно обучение, където е възможно.

Движението между районите е забранено, но с 11 изключения. От забраната са изключени например хората от други райони, които работят или имат имот в някой от "червените" райони, трябва да посетят здравно заведение там или да помогнат на роднини.

Движението между районите ще се контролира от полицията, а тези, които пътуват между районите, ще трябва да представят документ, оправдаващ пътуването.

Рекордни 707 новозаразени с COVID-19 в Словения

В районите от червената зона баровете, ресторантите и кафенетата ще затворят от утре и ще предлагат храна и напитки само за вкъщи. В районите от оранжевата зона, където носенето на маски е задължително само в затворени пространства, кафенетата, баровете и ресторантите ще останат отворени.

В Словения вчера бяха регистрирани рекордните 745 нови случая на коронавирус за едно денонощие, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини