Русия и Египет организират съвместни военноморски маневри в Черно море

  • 08 октомври 2020 11:18

  • 61
  • 4
Русия и Египет организират съвместни военноморски маневри в Черно море
© Pixabay (архив)

Руските и египетските военноморски сили ще проведат до края на годината общи маневри в Черно море. Това съобщи днес пресслужбата на Черноморския флот на Руската федерация, цитирана от ТАСС.

Делегации от военноморските сили на двете страни участваха в тридневна конференция в руския град Новоросийск с цел подготовка на маневрите, наречени "Мост на дружбата-2020". Основна задача бе приемането на план, според който ще протече тазгодишното учение от серията - първото, организирано в акваторията на Черно море.

Предвижда се кораби от руския Черноморски флот и от египетските военноморски сили с подкрепа от авиация, да тренират действия за защита на морските пътища от различни заплахи. Според общия замисъл в акваторията ще бъдат разположени сили за организация на свръзките и попълване на запасите в открито море. Участниците ще извършат проверки на подозрителни плавателни съдове. Руски и египетски моряци ще проведат ракетни и артилерийски стрелби с корабното въоръжение.

Учението цели укрепване и развитие на военното сътрудничество между военноморските сили на Русия и на Египет в интерес на сигурността и стабилността в морското пространство, също и размяна на опит в отразяването на разнородни заплахи в зоните с интензивно корабоплаване, посочва руският Черноморски флот, отбелязва БТА.

Турция и САЩ проведоха съвместни учения в Средиземно море

Novini.bg
61 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.08 | 11:37

1
КАКВА РАБОТА ИМА ЕГИПЕТ В ЧЕРНО МОРЕ? НАТО МОЖЕ ЛИ ДА ОРГАНИЗИРА ВОЕННО УЧЕНИЕ В СУЕЦКИЯ КАНАЛ?

2020.10.09 | 10:51

4
КАКВА РАБОТА ИМА СРАЩ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ?

2020.10.08 | 11:49

3
За какво са му самолетоносачи ,един дрон или една ракетка и нищо няма да остане самолетоносача
50

2020.10.08 | 11:42

2
КАКВИ СА ТЕЗИ САМОЛЕТОНОСАЧИ МАЙ ПУТИН СЪНУВА ???

Добави коментар

Водещи новини