33-годишен посети зъболекар, за да се сдобие с усмивката на мечтите си, но умря

  • 06 октомври 2020 15:28

  • 46810
  • 1
33-годишен посети зъболекар, за да се сдобие с усмивката на мечтите си, но умря
© Pixabay

33-годишен мъж от Северна Ирландия е починал малко след като е изтърпял процедура по избелване на зъбите в реномирана стоматологична клиника в турския курортен град Мармарис. Освен него на същата интервенция се подложили и двама негови приятели, които впоследствие изпаднали в кома.

Тримата били намерени в стаята си в хотела, в който отседнали. Турските власти започнали разследване по случая, като все още не е установена пряка връзка между извършената в клиниката процедура и смъртта на 33-годишния Ричард Молой.

Инцидентът е от миналия уикенд, а тримата приятели пристигнали в Турция с цел медицински туризъм, изцяло доверявайки се на позитивните отзиви за нивото на здравеопазването в южната ни съседка.

По информация на британските медии тримата отлетели за Турция в "крепко здраве". Според медиите на Острова не е изключено състоянието им да се е влошило вследствие от медикаментите, които им били предписани от въпросната клиника.

Зъболекар предупреди за нежелан ефект на медицинските маски

Приятелите на починалия вече са извън кома, но състоянието им остава критично, заявиха от болницата в Мармарис, където са приети на лечение. Междувременно се очаква тленните останки на издъхналия северноирландец да бъдат транспортирани до родината му в близките дни, а полицията вече е подела разследване срещу зъболекаря, извършил медицинската манипулация на британските граждани.

Вестник "Гардиън" отбелязва, че Турция се слави като страната, където процедури като избелване на зъби, присаждане на коса и всякакъв род хирургически интервенции се извършват на изключително достъпни цени за разлика от Европа, а качеството бива определяно като безупречно. По данни на изданието през 2017 г. 700 хиляди души са посетили южната ни съседка, за да се подложат на подобен тип процедури, а по предварителни прогнози на турските здравни власти тази бройка ще набъбне до два милиона души през 2023 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
46810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пешо манафа

2020.10.06 | 16:45

1
Ми ако са приели лекарствата с по кило уйски нищо чудно...

Добави коментар

Водещи новини