Нови ограничения в ресторантите в Северна Македония заради коронавируса

  • 05 октомври 2020 10:26

  • 342
  • 0
Нови ограничения в ресторантите в Северна Македония заради коронавируса
© Pixabay

След регистрирането на над 600 нови случаи на заразени с коронавирус през последните три дни, правителството на Северна Македония прие снощи мерките, които преди това препоръча Комисията за заразни болести, които предвиждат забрана за гостуване на певци и ограничаване на силата на музиката и броя на гостите в заведенията за хранене, съобщава "Независен весник", цитиран от БТА

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В ресторантите вече няма да могат за гостуват ди джеи и певци. В Северна Македония дискотеките и нощните клубове заради пандемията не получиха разрешение за работа. Силата на звука се намалява на 55 децибела, за да се спазва пропоръчаната дистанция, а броят на хората, които могат да седят на една маса, се намалява от 12 на 4, заяви министърът на здравеопазването Венко Филипче.

Скопските издания съобщават, че през изминалите 24 часа са направени 1350 теста и са регистринани 191 нови случаи на Ковид-19. Починали са трима души, пациенти от Скопие, Кичево и Струга. Досега в страната от Ковид-19 са починали 756 души.

Вестник "Вечер" съобщава, че правителството е отрекло, че премиерът Зоран Заев притежава луксозна вила в Халкидики. Снимки на предполагаемата вила публикува българският портал BIG5. Правителството на Република Северна Македония от името на премиера Зоран Заев категорично и изцяло отхвърля информацията, че премиерът Заев притежава къща в Гърция. Настояваме медиите, които публикуваха фалшивата новина, да публикуват това опровержение, в противен случай ще се предприемат всички правни механизми за запазване на доброто име на засегнатите страни, се казва в съобщение на правителството.

На заседанието си вчера правителстотвото на Северна Македония утвърди предложение за измения и допълнения към бюджет 2020 г. и ще го внесе за приемане в парламента, съобщава "Независен весник".

Дефицитът в бюджета ще възлиза на 8,4 процента заради ръста на разходната страна, в която с най-голям процент участват мерките за смекчаване на икономическите последици, предизвикани от пандемията от Ковид-19. Приходната страна на бюджета остава непроменена, пише скопският вестник.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини