Очаква се Вучич да съобщи днес името на бъдещия премиер

  • 05 октомври 2020 09:47

  • 281
  • 0
Очаква се Вучич да съобщи днес името на бъдещия премиер
© Булфото (архив)

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. след заседание на председателството на Сръбската прогресивна партия ще съобщи името на мандатоносителя за съставяне на новото правителство, съобщава вестник "Блиц", позовавайки се на неофициални източници.

Вучич ще се обърне към обществеността в 20 часа в "Двореца Сърбия". Според "Блиц" правителството би трябвало да продължи да ръководи и в следващия мандат Ана Бърнабич, тъй като Вучич на няколко пъти е говорил, че е доволен от нейната работа.

Вестникът отблязва, че Сръбската прогресивна партия вероятно ще продължи сътрудничеството със Социалистическата партия на Сърбия. Изданията в Белград съобщават, че днес в 17 часа ще заседава председателството на Сръбската прогресивна партия на тема новото сръбско правителство, предава БТА.

Вучич: Вашингтонското споразумение с Прищина е ключово, но още не сме близо до политическо решение

Президентът на Сърбия Вучич заяви, че Сърбия няма по-добър път от европейския, макар да каза, че страната на пътя за членство в ЕС се сблъсква с двойни стандарти, когато става дума за изпълняване на условията.

Вучич така отговори на въпроса дали трудно приема факта, че съседни стани като Хърватия, България и Румъния са станали членки на ЕС, без да изпълнят всички условия, докато от друга страна Сърбия е шантажирана с Косово и други условия, пише "Политика".

Преди 20 години Сърбия се надигна, за да си отиде Милошевич, пише в. "Данас" по повод годишнината от събитията на 5 октомври 2000 г. Протестите в Белград избухнаха, след като Милошевич отказа за признае резултатите от изборите за президент на Сърбия. На изборите на 24 септември 2000 г. Милошевич изгуби от кандидата на Демократическата партия на Сърбия Воислав Кощуница.

Вучич: Сърбия ще има правителство до края на месеца

На този ден демонстранти от цяла Сърбия пристигнаха на площада пред тогавашния Съюзен парламент от цяла Сърбия с колони автомобили, автобуси и камиони, дълги десетки километри, пробивайки с булдозери полицейските блокади на пътищата, пише "Данас". Вестникът отбелязва, че на 6 октомври 2000 г. той е посветил над 10 страници на това събитие.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
281 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини