Гърция обвини десетки служители на НПО-та в шпионаж. Има и българи

  • 04 октомври 2020 19:42

  • 1772
  • 0
Гърция обвини десетки служители на НПО-та в шпионаж. Има и българи
© Getty (архив)

Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации (НПО) в шпионаж и участие в трафик на хора, съобщи ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

Това са заключенията, до които е стигнала гръцката разузнавателна служба, заяви за в. "Прото тема" заместник-министърът за защита на гражданите Елефтериос Ойконому, който отговаря за политиката за борба с престъпността.

Миналата седмица гръцката полиция обвини 35 служители на неправителствени организации, че са предавали координатите на бреговата охрана и друга поверителна информация на трафиканти, опитващи се да прехвърлят мигранти нелегално на остров Лесбос.

Въпреки че замесените в схемата неправителствени организации не бяха назовани, местни медии съобщиха, че сред заподозрените има германски граждани.

В. "Катимерини" твърди, позовавайки се на класифицирани документи, че 35 членове на четири неправителствени организации са подпомагали за придвижването на нелегални мигранти и бежанци от Турция до остров Лесбос, използвайки незаконни методи и процедури.

Те са граждани на Германия, Франция, Швейцария, Австрия, Норвегия и България, а две от разследваните неправителствени организации са базирани в Берлин, според документите.

Изданието посочва, че в операцията на гръцката разузнавателна служба и гръцката полиция участвали двама нелегални мигранти, които работели като агенти под прикритие.

Трима мигранти опитали нелегално да излязат от България

Последвайте канала на

1772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини