Меркел: Турция е важен партньор на Запада и разногласията трябва да се разрешават старателно

Турция е важен партньор на Запада, затова трябва да подхождаме старателно към разрешаването на разногласията и изграждането на отношенията с нея, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се днес в Бундестага по време на дебати по федерабния бюджет за 2021 г., предаде ТАСС.

Турция е наш партньор в НАТО, тя върши огромна работа за настаняването на бежанците, каза тя. Трябва старателно да преценим как да изградим отново отношенията с Турция за разрешаване на разногласията. Отношенията с Турция са многостранни, отбеляза Меркeл.

Канцлерът съобщи, че темата, както и ситуацията в Източното Средиземноморие, ще бъде обсъдена на предстоящата двудневна среща на високо равнище на ЕС.

Меркел потвърди, че ще се срещне с беларуската опозиционерка Тихановска

По-рано този месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган и канцлерът Меркел проведоха видеоконферентен разговор, по време на който обсъдиха ситуацията в Източното Средиземноморие. Ердоган заявил пред Меркел, че подкрепата, давана от някои страни за гръцката "егоистична и несправедлива позиция" в Източното Средиземноморие, е неприемлива. Турският президент приветствал приноса на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се за разрешаване на ситуацията в региона.

Напрежението между Гърция и Турция нарасна значително през последните седмици заради споровете им за правата за проучване и експлоатация на предполагаемите природни богатства, в частност природен газ, в значителна част от източния дял на Средиземно море, допълва БТА.

Коментари

  1. 2020.09.30 | 16:14
    Страхте е,че ще пусне мигрантите и право в Германия
  2. 2020.09.30 | 12:49
    ЛЮБОВТА НА ГЕРМАНИЯ КЪМ ОСМАНИЗМА Е ПАГУБНА ЗА ЕВРОПА.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет