Ердоган: Турция продължава да защитава правата и интересите си в морето със силна воля и непоклатима вяра

Турция продължава да защитава правата и интересите си в морето "със силна воля и непоклатима вяра", заяви президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, цитиран от Анадолската агенция и БТА.

"Със съзнанието колко важно е да защитим нашето Синьо отечество, продължаваме да отстояваме правата и интересите си в своите морета със силна воля и непоклатима вяра", посочва Ердоган в послание, оповестено преди Деня на турските военноморски сили, честван ежегодно на 27 септември - годишнината от битката при Превеза /1538 г./.

Разследват гръцки вестник за обида срещу Ердоган

"Турция ще продължи да укрепва военноморските си сили, за да защитават Синьото отечество, да осигуряват сигурността и да отблъскват онези, които се домогват до правата на нашата страна", заяви още Ердоган.

Президентът се похвали, че Турция е сред десетте държави в света, които могат да проектират, конструират и поддържат собствени бойни кораби със собствени ресурси.

"Нашите военноморски сили, които осигуряват безопасността в моретата на нашата страна, заобиколена от вода от три страни, карат народа ни да се гордее със съвременни съоръжения и капацитети, квалифициран персонал и успехи, постигнати във всички задачи, които поемат, както и със силата, която черпят от историята, имаща дълбоки корени и будеща уважение", заяви още Ердоган.

Коментари

 1. 2020.09.26 | 16:04
  Reptila pak na parvata snimka skoro toq reptil 6te pukne
  1. 2020.09.26 | 23:01
   mlıkni ve mangal
 2. 2020.09.26 | 18:04
  bg-biblioteka.blogspot.com
 3. 2020.09.26 | 16:48
  Добре, ама нещо ти са "дръпна лай.ното", кат те заплашиха от EU, че ще си издърпат 500-те млд. евро инвестиции...
 4. 2020.09.26 | 16:48
  Аллах Акбар ;)
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет