До 2 г. затвор за заразени с COVID-19 в Турция при неверни данни за контактите им

Затвор от три месеца до две години заплашва заразените с Ковид-19 в Турция, които дадат неверни или непълни данни в декларациите за контактите си, съобщава Анадолската агенция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13929

Вътрешното министерство на Турция изпрати циркулярно писмо до окръжните управления в страната, в което настоява да се предприемат съответните действия по силата на турския наказателен кодекс в случаите, когато деклараторите подават подвеждаща информация.

Нови 72 жертви на коронавирус в Турция

Член 206 на наказателния кодекс на Турция предвижда от три месеца до две години затвор или парична глоба за лицата, които подават невярна декларация пред отговорните държавни органи, предаде БТА.

В. "Хюриет" същевременно пише, че на фона на увеличаващите се случаи на Ковид-19 в страната турското правителство планира да затегне допълнително и мерките за лицата, които нарушават правилата за карантина, позовавайки се на друг член от наказателния кодекс.

Турция затяга мерките срещу коронавируса

Според член 195 всеки човек, който не спазва карантинните мерки, може да получи наказание лишаване от свобода за срок от два месеца до една година.

Към момента лицата, за които бъде установено, че не спазват карантината, са настанявани в принудителна изолация в определени за целта общежития, напомня "Хюриет".

Засега обаче не се обмисля връщане на полицейския час в Турция, допълва вестникът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13929

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет