Намаляват хоспитализираните пациенти с COVID-19 в Северна Македония

  • 04 септември 2020 10:09

  • 364
  • 0
Намаляват хоспитализираните пациенти с COVID-19 в Северна Македония
© Pixabay

Макар да има нови 166 заразени с COVID-19 продължава да намалява броят на пациентите с коронавирус, които са хоспитализирани в Северна Македония, пише "Независен весник", предава БТА. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Днес това число падна под 300 и възлиза на 293. Вчера то беше 301. Сред хаоспиталицираните най-много са лицата, при които е доказан COVID-19, но има и хоспитализирани пациенти поради това, че има подозрения, че са заразени с вируса, пише изданието.

Натискът върху болниците намалява, защото постоянно нараства броят на оздравелите пациенти - за днес 224, пише изданието. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в страната от началото на епидемията възлиза на 14 762, а броят на оздравелите е 11 965. 606 души са починали, а броят на активните случаи в станата е 2191, пише "Независен весник", предава БТА. 

Паралелно с борбата с коронавируса властите работят координирано за създаване на условия за започване на работа на детските градини, което трябва да стане на 9 септемри, пише "Слободен печат".

Министърът на здравеопазването Венко Филипче представи вчера на пресконеренция протокола за детските градини, а министърът на труда и социалната политика Ягода Шахпаска уверява, че всички детски градини са готови да приемат деца на 9 септември съгласно здравните протоколи.

Скопските издания съобщават, че лидерът на ДСИ Ал Ахмети е напуснал Прищина, след като е дал показания пред косовския специален съд. Ахмети бе разпитван два дни - в сряда и четвъртък. Напускайки канцелариите на ЕУЛЕКС, Ахмети даде кратко изявление, отбелязвайки, че е бил разпитван като свидетел. Докато не приключи процесът, не мога да разкривам никаква информация, защото това е противозаконно, казал лидерът на ДСИ.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини