Черногорската опозиция иска коалиционно експертно правителство

  • 31 август 2020 07:14

  • 203
  • 0
Черногорската опозиция иска коалиционно експертно правителство
© Pixabay

Опозиционните изборни блокове "За бъдещето на Черна гора", "Мирът е нашата нация" и "Черно на бяло" имат намерение да създадат коалиционно правителство от експерти, което да изпрати в оставка несменяемия лидер на страната Мило Джуканович, заяви след днешните парламентарни избори лидерът на блока "За бъдещето на Черна гора", професорът по информатика в университета в Подгорица Здравко Кривокапич, предаде ТАСС.

Кривокапич каза, че в хода на преброяването на гласовете преднината на опозицията пред управляващата партия само ще нараства. "Ние, разбира се, сме готови да влезем в коалиция с господин Алекса Бечич (лидер на "Мирът е нашата нация") и с Дритан Абадович (лидер на "Черно на бяло"), това е естествена колиция. Най-добро решение за Черна гора е експертно правителство", заяви Кривокапич, цитиран от БТА.

Той отхвърли възможността за сътрудничество с президента Джуканович, който според него не е президент на всички граждани на Черна гора, и изрази надежда Джуканович да подаде оставка.

Управляващата партия в Черна гора има малка преднина след изборите в неделя

Според Центъра за мониторинг на изборите при преброени 52 процента от бюлетините управляващата Демократическа партия на социалистите (ДПС) получава 34,4 процента, опозиционната коалиция "За бъдещето на Черна гора" - 33,4 процента, а "Мирът е нашата нация" - 12,5 процента.

Според Центъра избирателната активност на днешните парламентарни избори в Черна гора е била 75,9 процента.

Последвайте канала на

Novini.bg
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини