Масови протести в Черна гора преди парламентарните избори

  • 24 август 2020 10:51

  • 276
  • 0
Масови протести в Черна гора преди парламентарните избори
© Getty Images/Guliver

Масови протести на вярващи в Черна гора срещу закона за свобода на вероизповеданията се състояха в неделя в Подгорица и много други градове преди парламентарните избори на 30 август, предаде ТАСС.

В центъра на Подгорица пред Храма Възкресение Христово пред протестиращите говори лидерът на опозиционната коалиция Здравко Кривокапич. Нашата победа е неизбежна, ние се борим за бъдещето на всички граждани на Черна гора и 30 август ще бъде денят на нашата победа, каза той.

Според социологически проучвания опозицията има подкрепа, която ще й даде 52 от общо 81 депутатски места в парламента.

Опозиционните партии в Черна гора участват с единна листа на предстоящите на 30 август избори. Листата се оглавява от Кривокапич, който е професор по информатика в Университета в Подгорица.

Както заяви за ТАСС лидерът на водещата опозиционна сила Демократичен фронт Андрия Мандич, коалицията За бъдещето на Черна гора обединява най-голям брой опозиционни партии, непартийни представители и профсъюзи. Тя обединява около десет партии, влизащи в Демократичен фронт. В коалицията влизат Социалистическата народна партия на Черна гора, движението Обединена Черна гора, партията Истинска Черна гора, Югославската коминустическа партия на Черна гора, Работническа партия, Партията на сръбските радикали, Партията на пенсионерите, партията Народно движение.

В случай на победа на изборите опозицията планира във външната политика да възстанови братските отношения с Русия и Сърбия, като същевременно поддържа стабилни отношения със Запада, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини