ВМРО-ДПМНЕ замразява отношенията си с президента Стево Пендаровски

  • 13 август 2020 20:27

  • 1004
  • 1
ВМРО-ДПМНЕ замразява отношенията си с президента Стево Пендаровски
© Getty Images/Guliver - Пендаровски

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви днес след среща с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че от този момент партията му замразява отношенията си с държавния глава, докато не се убеди, че той е президент на всички граждани, предаде ТВ 24, цитирана от БТА.

"ВМРО-ДПМНЕ взе днес решение от този момент да замрази отношенията и комуникацията със Стево Пендаровски и ще преразгреда на практика политиките, които ще води по отношение на кабинета на Пендаровски. За съжаление, както и друг път преди, и този път институциите са приватизирани, пленени са за личен и партиен интерес и за сметка на интересите на гражданите. Днес депутатът Зоран Заев получи мандат да състави правителство, след като уверил президента Пендаровски, че ще работи за парламентарно мнозинство", подчерта Мицкоски.

Скопие: Нямало е нарушения на вота

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и част от депутатите от партията се срещнаха днес с президента Пендаровски, за да поискат от него обяснение за нарушаването според тях на конституцията с даването на мандат на Зоран Заев да състави правителство без лидерът на СДСМ да си е осигурил парламентарно мнозинство.

Президентът на свой ред заяви, че не може да държи мандата в чекмедже и трябва да го връчи в спок от 10 дни от утвърждаването на мандатите на депутатите.

Ако лидерът на СДСМ Зоран Заев не осигури 61 депутати за 20 дни, той ще върне мандата, каза Пендаровски. Заев се обади вчера и каза, че е на път да осигури мнозинство, добави той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1004 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.08.13 | 20:47

1
Аргументите, или по скоро опорните точки, са им същите като при нас. Най-вероятно спуснати от Русия, също като при нас.

Добави коментар

Водещи новини