Министър в Северна Македония: Болничното легло лесно заменя шезлонга на плажа

  • 03 август 2020 09:50

  • 469
  • 0
Министър в Северна Македония: Болничното легло лесно заменя шезлонга на плажа
© getty images

Шезлонгът на плажа лесно се заменя с болнично легло, предупреди министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче, съобщава вестник "Нова Македония". Филипче отправи апел да се спазват мерките за защита от COVID-19 по време на летните почивки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Да запазим нашето здраве, но и здравето на нашите родители, баби и дядовци. Няма нищо по-важно от грижата за нашите най-близки хора.

Носи защитна маска, поддържай физическа дистанция и често си мий ръцете, написал Филипче в социалните мрежи. Ти си на почивка, но вирусът не е, предупредил министърът, цитиран от БТА.

Предупреждението на Филипче последва информации за увеличено присътвие на хора в туристическите обекти в страната по повод празниците този уикенд. На голям брой снимки, които бяха публикувани, може да се види голямо струпване на хора на плажовете и по улиците както и неспазване на мерките за защита от коронавирус, пише вестник "Нова Македония".

В Северна Македония са регистрирани 137 нови случая на коронавирус и 9 смъртни случая

"Независен весник" съобщава, че Гръцката агенция за гражданска авиация в събота е издала нова директива, с която се позволява всички самолети от Северна Македония за Гърция да кацат само на международното летище в Атина като част от превантивните мерки на страната против коронавирисуа. Полетите от и към двете страни преди това бяха временно забранени.

Според новата директива на всички полети от Албания и Северна Македония е позволено да кацат само до събота, 15 август. Полетите от двете страни към други летища в Гърция са преустановени.

Всички пътници, които влизат в Гърция от ОАЕ, България и Румъния след пристигането си са длъжни да представят негативен резултат от Пи Си Ар тест за COVID-19. Тестът трябва да бъде направен 72 часа преди пътниците да влязат в Гърция, пише скопският вестник.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини