Турски министър: Не се ръкувайте и прегръщайте

  • 23 юли 2020 12:48

  • 634
  • 0
Турски министър: Не се ръкувайте и прегръщайте
© Getty (архив)

Не се ръкувайте и прегръщайте, такъв апел е отправил турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа, написа местният вестник Хюриет.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Членът на органа на изпълнителната власт в Анкара е отправил призив към съгражданите си по повод предстоящия празник Курбан байрам (тази година 31 юли – 3 август).

"Спазвайте социална дистанция особено когато контактувате с хора над 65-годишна възраст и с хронични заболявания. По този начин ще предпазите и себе си, и други хора от заразяване с COVID-19", е посочил още той.

"Избягвайте събиранията на много хора и спазвайте хигиена. Аз също призовавам хората да се молят на открито и не само по време на празника. Препоръчам да се поздравявате по телефона", е допълнил Коджа.

Курбан Байрам е посветен на чудесното спасение на единствения син на пророка Ибрахим. С убийството на детето неговият баща е трябвало да докаже верността си към Аллах. В последния момент Всемогъщият и Всемилостивият е изпратил овен и животното е бил пожертвано вместо сина. В памет на легендарното събитие мюсюлманите колят овни, овце, кози и крави.

Коджа е посочил още, че страната му е отбелязала напредък в борбата срещу коронавирусната инфекция. "Ние държим броя на новозаразените под 1000 души дневно (населението на югоизточната ни съседка е над 80 милиона души). Всеки ден много хора преборват болестта", е казал още министърът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини